Νέα & Ανακοινώσεις του χωριού

Φεβρουάριος 2008
Στο χωριό μας έγινε η ταφή του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ (Άλλιος) ετών 76, ο οποίος ζούσε στην ξενιτιά, στη Γερμανία. Ήταν ο πρώτος που οδήγησε τρακτέρ στο χωριό μας. Η ταφή έγινε στις 25 Φεβρουαρίου. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά του και στους συγγενείς.

Απρίλιος 2008
Στις 20 Απριλίου έγινε η βάπτιση του τρίτου γιου του Λασκαρίδη Ευτύχιου και της Ηρακλείδου Αλεξάνδρας. Το ονόμασαν ΡΑΦΑΗΛ. Να τους ζήσει, να τον καμαρώσουν.

Στις 23 Απριλίου έφυγε από κοντά μας η γιαγιά ΣΤΟΙΝΩ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, σε ηλικία 78 ετών. Στα παιδιά της, στα εγγόνια της και τα δισέγγονα ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια.

Το χωριό μας επέλεξε για να κάνει την βάπτιση του δεύτερου γιου του, ο γαμπρός του Μοσχολίδη Γιώργου, και η μεγάλη κόρη του Ευλαμπία. Το ονόμασαν ΓΕΩΡΓΙΟ. Να τους ζήσει, να τον καμαρώσουν. Η βάπτιση έγινε την ημέρα της γιορτής του.

Ιούλιος 2008
Στις 5 Ιουλίου, ύστερα από μεγάλη μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο, υπέκυψε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «ΔΙΓΕΝΗ» Ν.Χειμωνίου ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, σε ηλικία 56 ετών. Καλός οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών, άριστος επαγγελματίας της περιοχής. Ήταν ελαιοχρωματιστής και γνώριζε καλά όλα τα μυστικά της βαφής. Πρωτοχορευτής της μπαϊντούσκας ακόμα και στην ηλικία που ήταν. Άφησε μεγάλο κενό στην οικογένεια του, και στο χωριό μας. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του, στα παιδιά του, στους συγγενείς.

Νέος έφυγε από κοντά μας και ο ΜΟΥΖΑΪΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, σε ηλικία 64 ετών, στις 15 Ιουλίου. Ο ΑΛΕΤΣΑΝΤΗΣ όπως θα τον θυμούνται οι φίλοι του, ή ο ΑΛΕΚΟΣ του ΣΟΥΠΕΡ, όπως τον γνωρίζουμε όλοι μας, αφότου επέστρεψε από την Γερμανία. Άκακος, χαμογελαστός και τις περισσότερες φορές ακουμπισμένος στα εξωτερικά κάγκελα του μαγαζιού του, υποδέχονταν τους πελάτες του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στα παιδιά του, στους συγγενείς του.

Αύγουστος 2008
8 Αυγούστου, ο πρώτος γάμος της χρονιάς στο μικρό Νέο Χειμώνιο. Παντρεύτηκε ο ΦΥΔΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου και της Μαρίκας με την ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ. Να ζήσουν ευτυχισμένοι με πολλούς-πολλούς απογόνους.

9 Αυγούστου, απεβίωσε πλήρης ημερών ο συγχωριανός μας ΚΕΣΚΙΝΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ σε ηλικία 100 ετών. Ο ΣΤΕΛΑΚΟΣ, όπως τον γνώριζαν οι περισσότεροι. Δεν ασχολήθηκε με την γεωργική. Ήταν από τους πρώτους υπαλλήλους του Ν.ΧΕΙΜΩΝΙΟΥ. Εισέπραττε τους φόρους, στη αρχή επισκεπτόμενος σπίτι-σπίτι, τα χωριά της περιοχής μας, μια και ήταν υπάλληλος του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. Ευχόμαστε συλλυπητήρια στη κόρη του ΕΛΕΝΗ τα εγγόνια του και στους συγγενείς του.

Ο δεύτερος γάμος που τελέστηκε στην εκκλησία του χωριού μας ήταν του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΣΑΡΑΝΤΗ του Χρήστου και της Γιαννούλας με την ΚΟΥΚΙΔΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ. Καλεσμένο όλο το χωριό στους γάμους. Ευχόμαστε στο νέο ζευγάρι κάθε ευτυχία και με απογόνους.

Στο χωριό μας προτίμησαν να κάνουν την βάπτιση του πρώτου παιδιού τους ο ΜΠΑΔΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και η ΜΑΛΑΣΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, κόρη του Χρήστου και της Μορφούλας. Το ονόμασαν ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. Ευχόμαστε στους γονείς και τους παππούδες να τους ζήσει και να το καμαρώνουν. Η βάπτιση έγινε στις 15 Αυγούστου, μετά την Λειτουργία.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, έγινε και η κηδεία της γιαγιάς ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑΣ. Η μπάμπω ΑΝΝΑ, έφυγε πλήρης ημερών, σε ηλικία 94 ετών, έχοντας δίπλα της τα παιδιά της, τα εγγόνια της και τα δισέγγονά της. Ευχόμαστε συλλυπητήρια σε όλους.

Στις 19 Αυγούστου έγινε και η κηδεία της ΒΟΥΛΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗΣ σε ηλικία 79 ετών. Ταλαιπωρήθηκε στα τελευταία της η γιαγιά Ελένη. Όμως ο γιος και η νύφη της ΝΤΙΝΑ ήταν δίπλα της, και στο Νοσοκομείο και στο σπίτι. Ευχόμαστε στα παιδιά της και στα εγγόνια της θερμά συλλυπητήρια.

Στις 22 Αυγούστου όμως το Ν.Χειμώνιο είχε ευχάριστο γεγονός. Έγινε ο γάμος του ΚΥΡΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ του Μιχάλη και της Ελευθερίας με την ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ. Πολλοί οι καλεσμένοι, γέμισε από χαρούμενες φωνές όλο το Ν.Χειμώνιο. Ο Πασχάλης είναι ο δεύτερος γιος, από τους τρεις του αείμνηστου Προέδρου μας ΚΥΡΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗ που έφυγε από τη ζωή το 1990. Ευχόμαστε στο νέο ζευγάρι να ζήσουν ευτυχισμένοι και να μας κάνουν πολλά-πολλά αρβανιτάκια.

Σεπτέμβριος 2008
Στις 6 Σεπτεμβρίου απεβίωσε ο ΚΑΜΠΑΚΤΣΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ σε ηλικία 73 ετών. Κουρασμένος έφυγε ο μπαρμπά-Θανάσης, αφού αγόγγυστα και με το χαμόγελο πρόσφερε τις υπηρεσίες του, στο ανάπηρο παιδί του. Θερμά συλλυπητήρια ευχόμαστε στη σύζυγο του και στους συγγενείς του.

Οκτώβριος 2008
Πλήρης ημερών έφυγε από κοντά μας η γιαγιά ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΑΣΙΔΟΥ σε ηλικία 97 ετών, την 7 Οκτωβρίου. Είναι η μητέρα του παπά-Γιάννη μας, που είναι ένα από τέσσερα παιδιά της γιαγιάς Μαρίας. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, στα εγγόνια της και σ’ όλους τους συγγενείς της. Η γιαγιά ΜΑΡΙΑ, ήταν και πολύ καλή τραγουδίστρια. Πολλά αρβανίτικα τραγούδια και κυρίως μοιρολόγια, γιατί μεγάλωσε ορφανή, είχε καταγράψει ο αείμνηστος ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, από την ίδια.

Νοέμβριος 2008
Υπέκυψε ύστερα από μεγάλη ταλαιπωρία με την επάρατο νόσο ο παππούς ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣΙΔΗΣ την 10η Νοεμβρίου σε ηλικία 86 ετών. Ήσυχος και αθόρυβος ήταν σ’ όλη του την ζωή ο ΣΤΕΦΟΣ του ΛΙΟΛΙΟΣ. Στα παιδιά του, στα εγγόνια του, στα δισέγγονά του ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια.
Αθόρυβη έφυγε από κοντά μας η γιαγιά ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΣΟΝΙΔΟΥ, στις 20 Νοεμβρίου σε ηλικία 85 ετών. Ενεργό μέλος του Συλλόγου «ΤΑ ΖΑΛΟΥΦΙΩΤΙΚΑ» μέχρι τα τελευταία της. Ανεκπλήρωτο έμεινε το όνειρό της, να χαρίσει στο Σύλλογο, ένα κόκκινο πουκάμισο που το φορούσε η νύφη στο γάμο της, διότι έπρεπε να βρει ριζάρι, για να το βάψει κόκκινο, και να το κεντήσει. Ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει.

Δεκέμβριος 2008
Στις 5 Δεκεμβρίου έγινε η ταφή του παππού ΑΡΧΟΝΤΗ ΑΡΧΟΝΤΙΔΗ σε ηλικία 81 ετών. Υπερήφανος έφυγε ο παππού Αρχοντής του Λάσο, αφού μέχρι τα τελευταία του, ήθελε να κάνει μόνος του, όλες τις δουλειές του. Τα τρία παιδιά του, με τις οικογένειες τους, τα εγγόνια του και ο δισέγγονός του, ήταν δίπλα του, στις τελευταίες ώρες του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει… Συλλυπητήρια σ’ όλους τους δικούς του.

Μια πονεμένη μάνα, ΜΑΛΑΣΙΔΟΥ ΣΕΝΤΕΦΩ, η γυναίκα του Θοδωρή του Πιλικρόν, άφησε την τελευταία της πνοή, στο Βέλγιο, δίπλα στο ανάπηρο παιδί της, στις 28 Δεκεμβρίου σε ηλικία 79 ετών. Ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα, προαισθανόμενη το τέλος της ζήτησε από τον σύζυγό της, να πάνε στο Βέλγιο όπου είχε το παιδί της, τον ΓΙΑΝΝΗ, στο ίδρυμα. Τον είδε, μίλησε μαζί του και μετά έφυγε. Θερμά συλλυπητήρια στο σύζυγό της, στα παιδιά της και τα εγγόνια της. Η κηδεία της έγινε στο χωριό μας στις 8 Ιανουαρίου το 2009.