Ο Θόδωρος Πάγκαλος στο Ν. Χειμώνιο

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2001, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ήταν προσκεκλημένος από το Πανεπιστήμιο της Ορεστιάδας για να αναπτύξει τις απόψεις του σχετικά με το θέμα: «ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πριν την ομιλία, επισκέφθηκε το χωριό μας το ΝΕΟ ΧΕΙΜΩΝΙΟ, και τον υποδέχθηκε πλήθος Χειμωνιωτών, στο καφενείο του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ ΘΑΝΑΣΗ. Παρόντα ήταν και πολλά από τα μέλη του Συλλόγου μας.

Τον κ. ΠΑΓΚΑΛΟ υποδέχθηκαν στο χωριό ο ΠΟΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος, και ο ΘΕΟΔΩΡΟΚΑΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Νομαρχιακός Σύμβουλος. Ανθοδέσμη στον Υπουργό προσφέρει η μικρή ΒΑΛΑΝΤΩ ΜΟΣΧΟΛΙΔΟΥ.

Ο πρώην Υπουργός ήθελε να γνωρίσει το Ν.Χειμώνιο, καθόσον ο παππούς του, την κρίσιμη περίοδο του 1922 είχε τοποθετηθεί ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ της νεοσύστατης Στρατιάς του Έβρου, και είχε την έδρα του στο Ν.ΧΕΙΜΩΝΙΟ.

Τότε ο αρχιστράτηγος ΠΑΓΚΑΛΟΣ εργάστηκε υπεράνθρωπα, και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να τη μετατρέψει σε μια αξιόμαχη μονάδα, ενόψει της επικείμενης Συνθήκης της Λωζάνης, που θα καθόριζε, μεταξύ άλλων, και την έκταση του Ελληνικού Κράτους.

Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ χάρισε στον κ. Πάγκαλο το βιβλίο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ για το ΜΕΓΑΛΟ ΖΑΛΟΥΦΙ και ένα βάζο με ντόπιο τραχανά.

 

Η εφημερίδα "ΓΝΩΜΗ" ανέφερε για την επίσκεψη τα εξής:
Η εφημερίδα “ΓΝΩΜΗ” ανέφερε για την επίσκεψη τα εξής:

 

Υποδοχή στο Πάγκαλο
Υποδοχή στο Πάγκαλο
Υποδοχή στο Πάγκαλο
Υποδοχή στο Πάγκαλο
Δώρο στο Πάγκαλο το βιβλίο Ρουσσόπουλου
Δώρο στο Πάγκαλο το βιβλίο Ρουσσόπουλου
Δώρο στο Πάγκαλο τραχανά
Δώρο στο Πάγκαλο τραχανά
Η Ελένη ζητά ενίσχυση για τον Σύλλογο
Η Ελένη ζητά ενίσχυση για τον Σύλλογο